Erbaviva

‘Erba’ betekent ‘kruiden’ en ‘viva’ betekent ‘leven’. Robin Brown en Anna Cirronis (USA) richtten Erbaviva in 1996 op. Zij lanceerden speciaal voor baby’s luxe biologische producten. Producten die volledig vrij van agressieve reinigingsmiddelen, chemische geurstoffen, conserveerstoffen, petro-chemische stoffen, antibiotica, genetisch gemanipiuleerde bestanddelen en andere nare toevoegingen. Door dit succes creerde Erbaviva een biologische zwangerschapslijn – alles wat een ‘mommy-to-be’ zich maar kan wensen. Vandaag produceert Erbavia verschillende biologische lijnen voor de hele familie.

Erbaviva is biologisch

Probleem: gemiddeld absorbeert een vrouwenhuid zo’n 2kg chemicaliën door het gebruik van reguliere cosmetica … per jaar! Oplossing: schonere cosmetica. ECO cosmetica!

Kiezen voor biologische productie betekent ook het stimuleren van duurzame landbouwmethoden, waarbij geen bestrijdingsmiddelen en milieuverontreinigende stoffen in het milieu gebracht worden. Omdat onze huid absorbeert wat we er opsmeren, staat een keuze voor biologische producten gelijk aan de keuze voor een gezonder leven, voor jezelf, voor je baby en voor de wereld om je heen

De verzorgingslijn bestaat inmiddels uit een volwaardig pakket biologische producten voor de aanstaande mama en haar baby. Producten waar je jezelf in de zwangerschap en tijdens de veilig en effectief mee kan verzorgen samen met alle verzorgingsproducten die je nodig hebt voor je baby. Gun jezelf deze momenten van ontspanning. De etherische oliën die in veel producten worden gebruikt hebben een positieve invloed op je gemoedsrust. Voel het diepe kalmerende effect van de anti-stress eigenschappen van deze etherische oliën. Ze zullen je energie geven en helpen ontspannen in deze hectische tijd.

Alleen de aller hoogste kwaliteit ingrediënten worden verwerkt in de producten. Erbaviva heeft in Californië een eigen productieruimte waar de producten vers en met veel liefde voor mens en natuur geproduceerd worden.

Met hoeveel chemicaliën komt een baby – per dag – in aanraking door het gebruik van reguliere baby-huidverzorgingsproducten? 27! (OPLOSSING: SCHONERE ECO HUIDVERZORGING)

Erbaviva en MVO

Erbaviva kent ook een hele grote maatschappelijke betrokkenheid. Er wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Bijna al de gebottelde producten worden verpakt in amberkleurig recyclebaar glas, waardoor de etherische oliën beschermd worden tegen aanwezig licht en hun therapeutische werking behouden. Wanneer Erbaviva toch plastic gebruikt voor flesjes en tubes bestaat dat uit recyclebaar en milieuvriendelijk polyethyleen (PET of MDPE).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in woord én daad. Al vanaf de oprichting van het bedrijf maakt Erbaviva deel uit van een project dat het Pwo Karen bergvolk in Noord-Thailand en Birma financieel ondersteunt. Dit project voorziet onder andere in een kinderziekenhuis en helpt de dorpelingen bij hun overgangsproces van ‘slash-and-burn’ landbouwmethoden naar een duurzame vorm van landbouw. Erbaviva koopt al de geweven verpakkingsmaterialen en mandenwerk bij Pwo Karen, dat direct financieel voordeel voor dit bergvolk oplevert.

Ga direct naar onze producten